Palmihoone aednik töötab sügiseni koos ehitajatega

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Botaanikaaia palmihoones põhjalikku remonti tegema hakkava ASi Eviko projektijuht Ain Altsaar (vasakult) ja objektijuht Arno Lukk pidasid botaanikaaia aedniku Jaan Kotteri ja juhataja Jüri Sillaga nõu, kuidas töötada nii, et hundid söönud ja lambad terved, ehk kuidas panna tellingud nii, et ehitajad palmidest mööda lae alla saaksid.
Botaanikaaia palmihoones põhjalikku remonti tegema hakkava ASi Eviko projektijuht Ain Altsaar (vasakult) ja objektijuht Arno Lukk pidasid botaanikaaia aedniku Jaan Kotteri ja juhataja Jüri Sillaga nõu, kuidas töötada nii, et hundid söönud ja lambad terved, ehk kuidas panna tellingud nii, et ehitajad palmidest mööda lae alla saaksid. Foto: Margus Ansu

Sooja koha otsijatel pole tükk aega Tartu ülikooli botaanikaaia palmihoonesse asja: aednikud on sealt suurema osa taimi välja kolinud ja teinud ruumi ehitajatele, kes annavad sellele kohale sügiseks uue sisu ja ilme.

Harjumatult lagedaks jäänud palmihoones on üleval esimesed tellingud. «Siia on jäänud vaid need taimed, mis on juuri pidi maas kõvasti kinni, teised viisime oma parki ja Oa tänavale,» ütles botaanikaaia aednik Jaan Kotter.

Tööd oli kõvasti, sest palmihoones kasvab üle 600 liigi soojalembeseid taimi, nende seas 60 liiki palme. Võimalikult tühjaks tehti 400-ruutmeetrine ja maksimaalselt 22 meetrit kõrge hoone põhjalikuks remondiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles