Riigikohus trahvis Tallinna linna erakooli tegevuskulude maksmata jätmise eest

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikohus
Riigikohus Foto: Sille Annuk

Tänase lahendiga otsustas riigikohus, et Tallinna linn peab maksma trahvi, sest ta ei ole täitnud MTÜ Haridus- ja Kultuuriselts Läte kasuks tehtud kohtuotsust.


Sarnaselt mitmete teiste erakoolidega on ka MTÜ Haridus- ja Kultuuriselts Läte vaielnud juba 2011. aastast Tallinna linnaga erakooli tegevuskulude katmise üle.

«19. novembril 2012 jõustunud kohtuotsusega kinnitas halduskohus Tallinna linna kohustust erakoolide tegevuskulude katmises osaleda. Tallinna linn ei täitnud kohtuotsust ka pärast selle jõustumist, mistõttu MTÜ Haridus- ja Kultuuriselts Läte oli sunnitud pöörduma uuesti halduskohtusse Tallinna linna trahvimise taotlusega. Tallinna Halduskohus määras 22. juulil 2013 Tallinna linnale trahvi 750 eurot, mille Tallinna linn vaidlustas ringkonnakohtus ja hiljem riigikohtus,» selgitas kohtus Haridus- ja Kultuuriseltsi Läte esindanud advokaadibüroo Tark Grunte Sutkiene partner vandeadvokaat Piret Blankin.

«Riigikohus kinnitas nüüd, et halduskohtu otsusega on Tallinna linnale pandud kohustus osaleda kaebaja peetava eraüldhariduskooli tegevuskulude katmises nii kaebuse esitamise ajaks esitatud arvete alusel kui ka hiljem. Seega jättis linn MTÜ Haridus- ja Kultuuriselts Läte arvete tasumata jätmisega täitmata talle halduskohtu otsusega tehtud ettekirjutuse ning trahvi määramine on põhjendatud,» lisas ta.

Kohtulahend omab Blankini sõnul pretsedendina tähendust ka teiste erakoolide jaoks, kelle tegevuskulude kandmisest on Tallinna linn sarnastel motiividel seni keeldunud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles