Vanemapensioni maksmine viibib

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Valitsus algatas tulumaksuseaduse muudatused, millega tulevast aastast suurendatakse maksuvaba tulu määra kuus 154 euroni ja pensionide täiendava maksuvaba tulu määra 220 euroni. Ühtlasi otsustas valitsus lükata edasi vanemapensioni maksmise.

Eelnõuga viiakse ellu valitsuse tegevusprogrammi.

Valitsus otsustas lükata pensionilisa ehk vanemapensioni maksmise jõustumise tähtaja 1. jaanuarile 2018. Kogumispensionide seaduse ja pensionikindlustuse seaduse järgi arvutatakse pensionile juurde pensionilisa enne 2013. aastat sündinud lapse kasvatamise eest. See tähendab, et pensionilisa edasilükkamine puudutab pensionäre, kellel oleks õigus pensionilisale 2015., 2016. ja 2017. aastal. Vastavalt sotsiaalkindlustusameti andmetele on pensioniõiguslik staaž laste kasvatamise eest 226 992 inimesel (neist 15 protsenti on mehed), mis tagaks neile järgmise aasta alguses õiguse pensionilisale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles