Postimees Iisraelis: streik külvas Ilvese Iisraeli-visiidil segadust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Ilves kohtus Iisraeli presidendi Peresiga.
President Ilves kohtus Iisraeli presidendi Peresiga. Foto: Raigo Pajula

President Toomas Hendrik Ilvese Iisraeli riigivisiidi teine päev algas väiksemat sorti segadusega, kuna eile õhtul teatas Iisraeli välisministeeriumi protokolliosakond, et neil on streik.


Koos presidendiga Iisraelis viibiva Postimehe fotograafi sõnul tähendas see riigivisiidi Eesti-poolsetele korraldajatele segaduste algust ja uute võimaluste otsimist, sest streigi tõttu tekkis oht, et ei saada autosid sõitudeks ametlikele kohtumistele president Shimon Peresiga ja peaminister Benjamin Netanyahuga.

Hommikul ilmus Iisraeli-poolne protokolliülem, kes soovitas teha nii, nagu tegi samal ajal visiidil viibiva Venemaa välisministri Sergei Lavrovi delegatsioon, kes kasutas sõitudeks saatkonna autosid.

Mõne aja pärast siiski saabus vajalik transport ja inimesed välisministeeriumist, kes ütlesid, et heast tahtest nad siiski aitavad Eesti delegatsiooni. Eestlastel oli renditud varem ka eratransport, nii et päris ära poleks kohtumised jäänud.

Presidendi avalike suhete nõunik Toomas Sildam sõnas, et delegatsiooni liikmeteni mingid segadused ei jõudnud.

«President Ilvese riigivisiit Iisraelisse kulgeb täpselt sellise plaani järgi, nagu see on eelnevalt kokku lepitud. Kõik need kohtumised, nende inimestega, mis on kokku lepitud, need kõik toimuvad,» ütles Sildam.

«Vajadust autosid tellida ei olnud, sest Iisraeli pool tagas eile ja täna transpordi,» lisas ta.

Sildam märkis, et igal visiidil ollakse valmis erinevateks olukordadeks ja nende lahendamiseks. «Välisministeeriumi protokolli töötajad ja presidendi kantselei protokolli töötajad ei ole kunagi hätta jäänud. Lahendamatuid olukordi nende jaoks ei ole olemas,» ütles ta.

Veebilehe haaretz.com teatel protesteerivad Iisraeli välisministeeriumi töötajad suurema palga nimel. Segaduste tõttu on ohus ka Netanyahu juuli algusesse planeeritud visiit USAsse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles