Vaikelu valgete tahukatega

Tiina Kolk
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rapla KEKi keskusehoone. Ehitatud 1977.
Rapla KEKi keskusehoone. Ehitatud 1977. Foto: Erakogu

Eile tunnustati legendaarset arhitekti, akvarellisti ja pedagoogi Toomas Rein perekond Kreisi arhitektuuripreemiaga, mis antakse arhitektile, kes pole hoolinud liialt eesti arhitektuuri peavoolust, vaid on kõndinud julgelt oma teed.

Varemgi paljude mainekate arhitektuuri- ja kunstipreemiatega tunnustatud laureaadi ligi 120 ehitise ja projekti seast paistavad silma modernistlikult skulpturaalsed majandikeskused Tsoorus ja Kobelas, KEKi kontorid Paides ja Raplas, terrasselamud Vändras ja Pärnus, kooli juurdeehitis ning spordihoone Otepääl ja Laulasmaa lasteaed-põhikool (koos Toivo Tammikuga) ning paljud teised ehitised.

Tõsi, nüüd elab pensionipõlve pidav Toomas Rein oma ehituskunstilisi ideid välja üksnes värvis. Ta on oma asjaliku olemisega arhitektuuribüroo muutnud kunstistuudioks, kus sünnivad meisterlikud akvarellmaalid, ja neil piltidel kujutatakse peamiselt arhitektuuri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles