Bakuu afääri asjaosalised mõisteti vangi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harju maakohtus süüdi mõistetud investeerimispankur Tõnis Haavel (esiplaanil vasakult) kinnitas eile endiselt, et raha kadumine on abstraktsioon. «Kõik on kirjas, mis rahast saanud on, ja tegelikult on võimalik seda kõike leida,» lausus ta. Süüd eitasid ka Harles Liiv ja Erki Piirsalu.
Harju maakohtus süüdi mõistetud investeerimispankur Tõnis Haavel (esiplaanil vasakult) kinnitas eile endiselt, et raha kadumine on abstraktsioon. «Kõik on kirjas, mis rahast saanud on, ja tegelikult on võimalik seda kõike leida,» lausus ta. Süüd eitasid ka Harles Liiv ja Erki Piirsalu. Foto: Martin Ilustrumm / Kanal 2

Kaks aastat väldanud kohtuvaidlus Eesti ärimeeste sadade miljonite kroonide haihtumise üle Aserbaidžaanis sai eile esimese kohtuliku hinnangu, kui Harju maakohus neli tuntud investeerimispankurit reaalselt vangi mõistis.

Kohtu järeldus oli ühemõtteline: 2007. aasta juulis Eesti ärimeestele ja ettevõtetele 13,3 miljoni euro eest Bakuu kinnisvaraarenduse võlakirju müünud OÜ Seaside Residence Baku (SRB) ning tehingut vahendanud ASi GILD Financial Advisory Services (GFAS) juhid tegelesid ettekavatsetud investeerimispettusega ja raha on sihtkohta jõudmise asemel lihtsalt tuulde lastud.

Kui kohtuotsus peaks jõustuma, tuleb pooleks aastaks trellide taha minna SRB endisel juhil Erki Piirsalul, ülejäänud kaks aastat ja neli kuud vangistust tuleks tal kanda tingimisi. Lisaks tingimisi vangistusele mõisteti kolmekuuline reaalne vanglakaristus äriprojekti autorile Harles Liivile, ASi GFAS endisele juhatuse liikmele Tõnis Haavelile ja GILDi leedulasest partnerile Šarūnas Skyriusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles