Moskvas tapeti kolm inkassaatorit

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Miilitsatöötajad ja uurijad inkassaatorite auto juures, millest leiti kolm surnukeha.
Miilitsatöötajad ja uurijad inkassaatorite auto juures, millest leiti kolm surnukeha. Foto: SCANPIX

Moskva eilse verise raharöövi käigus viidi inkassaatoritelt minema ligi 130 miljonit rubla ehk üle 53 miljoni krooni.

Prokuratuuri uurimiskomitee esimees Anatoli Bagmet oli varem RIA Novostile öelnud, et röövitud rahasumma ulatub vähemalt 100 miljoni rublani.

«Viimastelt andmetel viisid tundmatud minema 130 miljonit rubla,» täpsustas ta täna.

Kolme inkassaatori surnukehad leiti eile varahommikul kella 5 paiku Moskvas autost. Kurjategijad olid neid tulistanud Kolmanda ringtee 19. kilomeetril.

Eile avalikustas Bagmet, et eraturvafirmas töötanud mehi tulistati püstolitest TT ja IŽ. Kurjategijad viisid kaasa ühe IŽ-tüüpi püstoli 16 padruniga.

Sündmuste käik pole veel selge, kuid portaali Vesti.ru andmetel lasti rahavedajad maha autos ja vastupanu nad ei osutanud.

Uurijad on veendunud, et öösel viibisid soomustatud autos vastu igasuguseid seadusi kõrvalised isikud, keda inkassaatorid tundsid hästi, vahendas Rossija24. Veel tekitab küsimusi see, miks röövlid osa rahapakke sisaldanud kotte maha jätsid.

Prokuratuur algatas juhtunu osas uurimise tapmist, röövimist, tulirelva illegaalset kasutamist ja relva ärandamist puudutavate paragrahvide alusel.

Tegemist on Moskva viimaste aastate tõsiseima röövimisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles