Bussijaama arutelu keskmesse kerkis liiklus

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu bussijaam.
Tartu bussijaam. Foto: SCANPIX

Tasku keskuse laienduse ja uue bussijaama detailplaneeringule laekus arvukalt linlaste ettepanekuid ja vastuväiteid. Nende läbivaatamisel linnavalitsuses tõusis keskmesse sobivaima liikluslahenduse otsimine, ütles abilinnapea Jarno Laur.

Kaugelt kõik täna raekoja saalis peetavale arutelule kogunevad inimesed ei saa loota, et nende tehtud ettepanekuid planeeringu parandamiseks on arvestatud. Abilinnapea Lauri sõnul muudab selle võimatuks tõsiasi, et ettepanekud olid paiguti vastukäivad.

Linnavalitsus jättis kõrvale ka kõik ettepanekud kolida bussijaam mõnda teise kohta linnas ja keskendus ikkagi Soola tänava äärsele kvartalile, kus bussijaam praegugi asub. Praegu paikneb see tänava ääres, tulevikus hoone sisemuses nõnda, et Soola tänava ääres on üksnes mõne bussi peatumise koht. Busside seisuala on laieneva Tasku keskuse esimesel korrusel ja Tasku keskuse keskel esimesel korrusel oleks n-ö bussiterminali ala.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles