Tehing tekitab küsimusi

Jürgen Tamme
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Ta võitles USA eest… Võitleme nüüd tema eest!» kuulutab Bowe Bergdahli vabastamist nõudev plakat Washingtoni lähedal Spokane’is.
«Ta võitles USA eest… Võitleme nüüd tema eest!» kuulutab Bowe Bergdahli vabastamist nõudev plakat Washingtoni lähedal Spokane’is. Foto: Reuters/ScanPix

«Ta ei unustanud oma riiki,» ütles 2009. aasta 30. juunil Afganistanis Paktika provintsis pantvangi võetud 28-aastase Bowe Berg­dahli vabastamisest teatanud Ühendriikide president Barack Obama laupäeval Valge Maja roosiaias peetud kõnes. «Ameerika Ühendriigid ei jäta kunagi oma mundrit kandvaid mehi ja naisi maha,» lisas vabanenud seersandi vanemate kõrval seisnud riigipea Washington Posti vahendusel.

Riigipea nimetas õhudessantväelase vabastamist aastatepikkuse diplomaatia triumfiks, avaldades tänu ka Katari emiirile, kes vahendusele kaasa aitas.

Uudisteagentuuri AFP andmetel andis islamiliikumine Taliban Bergdahli Pakistaniga piirnevas Khosti provintsis üle USA eriüksuslastele. Ühendriikide ametnike sõnul on Afganistanis Bagrami lennuväebaasi arstlikule ülevaatusele viidud mehe tervislik seisund hea, kuid täpsemalt selgub see Saksamaal Landstuhlis asuvas USA armee meditsiinikeskuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles