Nutiseade muutub arsti igapäevaseks töövahendiks

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui piikvasar taas arstikabineti akna taga mürisema hakkab, saab iPalati projekti neurokirurgist eestvedaja Kahro Talli kinnitusel tahvelarvutiga minna tööd tegema ka haigla kohvikusse.
Kui piikvasar taas arstikabineti akna taga mürisema hakkab, saab iPalati projekti neurokirurgist eestvedaja Kahro Talli kinnitusel tahvelarvutiga minna tööd tegema ka haigla kohvikusse. Foto: Erik Prozes

Üks näpuliigutus, ja iPadi ekraanile ilmub graafik vereanalüüsitulemuste kohta. Mõni hetk hiljem tellib arst kiiresti hädavajaliku uuringu ja paneb oma otsuse kohe haiguslukku kirja, kuigi on ise hoopis haiglakohvikus. Selline on tänu oma haigla IT-spetsialistile ühe Eesti suurhaigla valvearstide igapäev.

«Meil on haigla andmebaasis iga patsiendi kohta meeletu maht digitaalseid andmeid, aga sealt on neid keeruline kätte saada, kui tahta patsienti analüüsida ja dünaamikat hinnata,» rääkis iPalati projekti eestvedaja, Põhja-Eesti regionaalhaigla (PERH) neurokirurg Kahro Tall.

Kui enne tuli arstil hädavajalike andmete saamiseks joosta kabinetti ja arvutihiirega üksjagu klõpsida, siis nüüd piisab ühest näpuliigutusest tahvel­arvutil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles