Balti turniir ei näidanud veel Pehrssoni töö taset

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Magnus Pehrssoni aeg Eesti jalgpallikoondise peatreenerina sai läbi.
Magnus Pehrssoni aeg Eesti jalgpallikoondise peatreenerina sai läbi. Foto: Tairo Lutter

Magnus Pehrssoni juhendatava Eesti jalgpallikoondise jaoks kujunes Balti turniir tulevikuvundamendi ehitamiseks.

Eesti jalgpallikoondise kolmele viimasele mängule uue peatreeneri Magnus Pehrssoni käe all on võimalik vaadata kahte moodi: võtta neid kui pettumust või siis kui ettevalmistust tähtsamateks kohtumisteks, milleks on sügisel algavad EM-valikmängud.

Jutuajamistest Pehrssoniga on näha, et tal on selge plaan, mismoodi koondise mäng valiktsükliks üles ehitada. «Eesmärk oli keskenduda kompaktsele kaitsetööle ja suutsimegi taga nulli hoida, see on positiivne. Meil on, millele edasist mängu ehitada,» lausus Pehrsson pärast mängu Lätiga. Soomega aga ei mänginud Eesti eest mitte B-, vaid tegelikult lausa C-koondis – öelgem nii mitte mängijate halvustamiseks, vaid nende igapäevase mängukeskkonna hindamiseks. Sellegipoolest suudeti poolfinaalis Leedult nõelata saanud ja hoolimata ühestainsast puhkepäevast kohtumiseks Eestiga ikkagi põhikoosseisu platsile saatnud nimekaid soomlasi avapoolajal edukalt ohjeldada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles