Lastemuuseum Miia-Milla-Manda tegi muuseumi juurde peenramaa

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lastemuuseum Miia-Milla-Manda annab väikestele rohenäppudele võimaluse peenramaal toimetada.
Lastemuuseum Miia-Milla-Manda annab väikestele rohenäppudele võimaluse peenramaal toimetada. Foto: Lastemuuseum Miia-Milla-Manda

Alates 1. juunist saavad linnalapsed koos vanematega õppida aeda rajama ja taimede eest hoolt kandma - lastemuuseum Miia-Milla-Manda rajab koos aia- ja kodukaupade tootjaga Fiskars muuseumi juurde õppeprogrammi osana peenramaa.

Justkui elusas õpitoas  jagavad programmijuhid lastele teadmisi ja praktilisi oskuseid aiasaaduste kasvatamise, hooldamise kui ka tervisliku toitumise kohta. Peenardel sirguvad peiulilled, pelargooniad, neiusilmad, kikkapuu, till ja kõrvits, peatselt peaksid peenrale jõudma ka basiilik ja seller, samuti on plaanis istutada kaks mustsõstrapõõsast. Fiskars omalt poolt annab väikeste rohenäppude käsutusse lastemõõtu aiatööriistad.

Lastemuuseumil Miia-Milla-Manda on soov hakata pakkuma lasteaedadele ja koolidele põnevat aiandusteemalist haridusprogrammi, et ka linnalapsed saaksid proovida kätt lihtsamate aiatööde tegemisel ja omandaksid teadmisi keskkonnast ning tervislikest eluviisidest, selgitas lastemuuseumi juhataja Tatjana Boeva. «Selline õppekava on väga vajalik, kuna linnas elavatel lastel ei ole sageli võimalust oma kätt mulda panna ja ise midagi kasvatada. Kindlasti aitab vahetu kogemus kaasa huvi tekkele ning teadmiste talletumisele sellest, kuidas ise elu praktilisema poolega toime tulla. Lapsed õpivad aias töötades ka koos probleeme lahendama ja ühistegevus tagab ka mõnusa füüsilise tegevuse,» rääkis Tatjana Boeva .

Miia-Milla-Manda ootab kõiki peresid ja lapsi lisaks peenramaal toimetamisele ka osa võtma  iganädalasest ettevõtmisest nimega «Roheline reede». Täpsemat infot saab muuseumi kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles