Uudmäe: munitsipaalspordikool lõhub toimiva süsteemi

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Uudmäe.
Jaak Uudmäe. Foto: Toomas Tatar

Olümpiavõitja ja Tallinna linnavolikogu liige Jaak Uudmäe tegi lisaeelarvesse muudatusettepaneku, mille alusel läinuks munitsipaalspordikooli suunatavad pool miljonit selle asemel olemasolevate klubide töötoetuseks. Keskerakond lükkas selle tagasi.


«Spordikooli puhul on tegemist keskerakondliku linnavalitsuse järjekordse sooviga lõhkuda olemasolevat süsteemi ja allutada sporditegevus ning selle toetamine keskpartei diktaadile,» ütles volinik. «Munitsipaalspordikooli asutamine tähendab sisuliselt seni toiminud spordiklubide süsteemi lõhkumist ja edaspidi spordi toetamist pea täielikult partei äranägemise järgi.»

Iga uue spordiklubi või -kooli lisandumine on Uudmäe sõnul ainult tervitatav. «Kindlasti ei ole aga tervitatav laste ebavõrdne kohtlemine. Kui linnapoolne aastane toetus Tallinna spordiklubi lapsele on 165 eurot, siis septembrist tööd alustavas munitsipaalspordikoolis treenima hakkavale lapsele on toetuseks planeeritud aastas 1000 eurot – spordiklubidest kuus korda rohkem. Sellega on lapsed asetatud väga ebavõrdsesse olukorda.»

«Kas ja millised spordiklubid ellu jäävad, seda näitab aeg. Jääme huvi ja põnevusega ootama munitsipaalspordikooli kasvandike medalitesadu tiitlivõistlustelt,» ütles Uudmäe.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles