Anvelt: Varvara juhtumi lahendamine on politsei auasi

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narvalaste lilled ja küünlad Varvara mälestuseks tüdruku leidmiskoha lähistel.
Narvalaste lilled ja küünlad Varvara mälestuseks tüdruku leidmiskoha lähistel. Foto: Kaspar Pokk/Kanal 2

Siseminister Hanno Pevkur ja justiitsminister Andres Anvelt kehastusid reedel üheks päevaks ümber narvakateks: kohtusid elanikega, kogusid kaebusi ja soove, andsid nõu ning võtsid osa rahvapeost.

Pevkuri ja Anveltiga kohtunud inimesed andsid neile üle pakkide kaupa kaebusi küll politsei, küll piirivalve, kohtu, turvafirmade ja isegi naabrite peale, kirjutab Põhjarannik. Muuhulgas tuli teemaks ka 2012. aastal aset leidnud kuritegu, mille kannatanuks üheksa-aastane Varvara.

Hanno Pevkuri sõnul uurivad Narva tüdruku mõrva iga päev vähemalt kümme politseinikku nii Eestis kui välismaal ning tehtud on üle 2000 ekspertiisi. Nii palju pole neid tehtud viimase 20 aasta vältel üheski kriminaalasjas.

«Tallinna kurikamõrvari asjas tehti umbes paarsada ekspertiisi,» märkis Pevkur.

Endine kriminaalpolitseinik Andres Anvelt rääkis, et seda tüüpi kurjategijaid on raske tabada: need inimesed on kinnised, neil puudub suhtlusring. «Oleks ta bandiitide ringist, oleks lihtsam.»

«Kuid tema leidmine on politsei auasi,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles