Seisukoht: penikoormasaabastega sügisesse

, Kristjan Jaak Petersoni gümnaasiumi direktor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristian Jaak Peterson
Kristian Jaak Peterson Foto: SCANPIX

Augustis lisandub Tartu kahele, vaid gümnaasiumiharidust andvale koolile kolmas – Kristjan Jaak Petersoni gümnaasium (TKJPG). Kooli loomine on kestnud nüüdseks seitse kuud ja koolitusluba on saanud haridus- ja teadusministri allkirja.

Koolis hakkab õpe toimuma nelja kooli õppekava järgi, sest uude kooli tulevad üle kommertsgümnaasiumi, Descartes’i lütseumi ja Kivilinna gümnaasiumi klassid. Nende koolide õpilased peavad saama lõpetada kooli juba alustatud õppekava järgi. See tähendab, et nende koolide suunad, valikained, tunnijaotusplaanid jätkuvad uues koolis.

Uued sisseastujad (205 õpilast) hakkavad õppima TKJPG õppekava järgi, mis on innovaatilise ülesehitusega. Praegune väliskeskkond on nii palju muutunud, et peaks muutuma ka õpetamine ja õppimine. Tähtis on kogemuspõhine õppimine, õpilase mitmekülgne arenemine, võimalus teha vigu, neist õppida ja korrigeerida käitumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles