OSCE pole endiselt kadunud vaatlejatega kontakti saanud

Andres Einmann
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ida-Ukrainas separatistide veebilehel 2014. aasta mai lõpus avaldatud pilt, millel on pantvangi võetud OSCE vaatlejad. Tõnis Asson on vasakult teine.
Ida-Ukrainas separatistide veebilehel 2014. aasta mai lõpus avaldatud pilt, millel on pantvangi võetud OSCE vaatlejad. Tõnis Asson on vasakult teine. Foto: Golos Sevastopolja

Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsioon OSCE ei ole endiselt saanud kontakti Ida-Ukrainas kadunud vaatlejatega ning olukord ei ole ööpäevaga muutunud.

OSCE Ukraina erimissioonide pressiteenistus kutsus täna kõiki, kellel on informatsiooni kadunud vaatlejate kohta, sellest OSCEd teavitama.

OSCE erimissioonide pressiesindaja Michael Bociurkiw ütles eile Kiievis toimunud pressikonverentsil, et kinnipeetud vaatlejad kadusid Donetski oblasti idaosas. «Me pole nendega kontakti saanud, kuid meie andmetel asuvad nad ka Donetski oblastis,» ütles Bociurkiw eile.

Bociurkiwi sõnul ei ole OSCE saanud vaatlejate kinnipidajatelt mingeid nõudmisi.

Neljaliikmeline vaatlejate rühm, kuhu kuuluvad Eesti, Türgi, Šveitsi ja Taani kodanikud, kadus Ida-Ukrainas Donetski oblasti idaosas Luganski oblasti piiri lähedal eelmise nädala esmaspäeval, 26. mail.

Neljapäeval, 29. mail, võtsid separatistid Luganski regioonis Severodonetski linna lähedal kinni veel ühe neljaliikmelise OSCE vaatlejate rühma ja ukrainlasest tõlgi.

Kuigi Slovjanski isehakanud linnapea Vjatšeslav Ponomarjov teatas pühapäeval kõigi vaatlejate vabastamisest, ei ole OSCE neist kellegagi ühendust saanud.

Ukrainas tegutseb juuni alguse seisuga 294 OSCE vaatlejat, kes on pärit 40 riigist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles