Vahetusõpilane õpib ja õpetab

Katre Tatrik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Perekond Nael õhtustab tavaliselt küll köögis, ent nende peamine kogunemiskoht on elutuba. Pildil askeldavad elutoas õhtusöögilaua ümber pereema Reet ja pereisa Andres. Laua taga on istet võtnud vahetusõpilane Victoria Wilkes Saksamaalt (vasakult), peretütar Ruth ning perepojad Jaagup ja Artur.
Perekond Nael õhtustab tavaliselt küll köögis, ent nende peamine kogunemiskoht on elutuba. Pildil askeldavad elutoas õhtusöögilaua ümber pereema Reet ja pereisa Andres. Laua taga on istet võtnud vahetusõpilane Victoria Wilkes Saksamaalt (vasakult), peretütar Ruth ning perepojad Jaagup ja Artur. Foto: Margus Ansu

Victoria Wilkes (16) kogus naabrite laste hoidmise eest ja sugulastelt kingituseks saadud raha kaks aastat kiivalt oma pangaarvele, et selle eest aastaks Rootsi vahetusõpilaseks minna. «Kui mul raha koos oli, ütles YFU, et olen Rootsi minemiseks liiga noor,» räägib Victoria. «Mis seals ikka, lähen siis hoopis Eestisse,» oli toona veel 14-aastasel Victorial õpilasi välisriikidesse õppima vahendavale organisatsioonile vastus valmis.

Nüüdseks on ta juba kümme kuud elanud perekond Naela rootsipunases majas Jõgevamaal Kuremaa järvest mõne kilomeetri kaugusel Kivijärve külas. Kuigi maju on naabruskonnas hõredalt, pole õige üles leidmine kerge.  

Saksamaal väikeses, 13 000 elanikuga kodukülas Hollandi piiri ääres elades ei õnnestunud Victorial oma uut koduküla, 60 elanikuga Kivijärve, isegi Google’i kaardilt leida. Algul see pisut hirmutas – kuidas ta küll läheb elama kohta, mida isegi internetist ei leia. Nüüd arvab Victoria, et see on temale just sobiv paik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles