Toll leidis Lõuna-Eestis autost üle 100 kilogrammi hašišit

Andres Einmann
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maksu- ja tolliameti töötajad leidsid nädalavahetusel Valgas kontrolliks kinnipeetud sõiduautost 100,5 kilogrammi hašiši kahtlusega ainet.
Maksu- ja tolliameti töötajad leidsid nädalavahetusel Valgas kontrolliks kinnipeetud sõiduautost 100,5 kilogrammi hašiši kahtlusega ainet. Foto: Maksu- ja tolliamet

Maksu- ja tolliameti töötajad leidsid nädalavahetusel Valgas kontrolliks kinnipeetud sõiduautost 100,5 kilogrammi hašiši kahtlusega ainet.

Tollitöötajad pidasid laupäeva õhtul Valgas kinni Vokswagen Passati ja suunasid selle põhjalikumaks kontrolliks Luhamaa piiripunkti, teatas maksu- ja tolliameti pressiesindaja.

Sõiduauto läbivalgustamisel avastasid ametnikud lae konstruktsioonide külge ehitatud spetsiaalse peidiku, millest leiti ja konfiskeeriti kokku esialgsetel andmetel 100,5 kilogrammi hašišit.

Maksu- ja tolliameti uurimisosakonna narkotalituse juhi Urmet Tambre sõnul on ameti prioriteet uimastite  pakkumise vähendamine ning võitlus organiseeritud kuritegelike gruppidega.

«Lühikese aja jooksul juba teise ülisuure koguse konfiskeerimine on väga tugev ja selge märk kuritegelikele gruppidele, et Eestisse ei saa toimetada narkootilisi aineid kergelt ega kasutada riiki transiidikoridorina toimetamaks narkootilisi aineid Venemaale või Põhjamaadesse,» ütles Tambre.

Kriminaalmenetluse kohtueelset uurimist viib läbi maksu- ja tolliamet ning juhib riigiprokuratuur.

Ligikaudu sama suure koguse hašišit avastasid maksu- ja tolliameti narkotalituse ametnikud märtsis Luhamaa piiripunktis, kui BMW X5-st leiti ühtekokku 102,8 kilogrammi hašišit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles