Ilves saab Atlandi Nõukogu Vabaduse auhinna

Andres Einmann
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Toomas Hendrik Ilves.
President Toomas Hendrik Ilves. Foto: Toomas Tatar / Postimees

President Toomas Hendrik Ilves saab sellel nädalal Poolas Wroclawi Globaalse Foorumi raames toimuval tseremoonial kätte Atlandi Nõukogu Vabaduse auhinna.

lves saab auhinna oma rolli eest demokraatlike väärtuste eest seismisel Euroopas, isikuvabaduse kaitsmisel ning Euroopa-USA suhete edendamisel.

Vabaduse auhinna saavad ka Euroopa Liidu välispoliitikajuht Catherine Ashton, Ungari endine peaminister Miklos Nemeth ja Poola diplomaat Jerzy Kozminski, Maidani vabadusvõitlejate nimel võtavad auhinna vastu Kiievi linnapea Vitali Klõtško ning ukrainlased Ruslana ja Ihor Lutsenko.

Wroclawi Globaalsel Foorumil on tänavu fookuses demokraatia ja julgeoleku kaitsmine Kesk-Euroopas, erilist rõhku pööratakse Ukraina tulevikule ning Euroopa ja Ameerika Ühendriikide majandussuhetele ja julgeolekukoostööle.

Foorumiga meenutatakse Berliini müüri langemist ja kommunistliku režiimi kokkuvarisemist Ida-Euroopas 25 aastat tagasi, 15 aasta eest toimunud NATO itta laienemist ja Euroopa Liidu laienemist 10 aastat tagasi.

Enne Wroclawisse sõitu annab Ilves täna õhtul Riias filosoof Isaiah Berlinile pühendatud konverentsil demokraatlikele väärtustele keskenduva mälestusloengu.

Mälestusloengu juhatab sisse Läti riigipea aastatel 1999-2007 Vaira Vike-Freiberga. Konverents keskendub kodanike jälgimise ja isikuvabaduse teemale. President Ilvest koguneb kuulama üle 400 inimese, kelle seas on diplomaate, õppejõude ja teadlasi, juriste ja ettevõtjaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles