Toomas Laanpere: ettevõtja tähelepanekud peaministri töövisiidilt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto 1
Foto 1 Foto: Erakogu

Ettevõtja Toomas Laanpere, ASi Napal juhatuse esimees, kirjutab kaasahaaravalt oma tähelepanekutest äridelegatsiooni liikmena Eesti peaministri töövisiidil Münchenisse – pole ju paha, aga saaks palju paremini.

Möödunud esmaspäeva kaunis kevadhommik oli paljutõotav algus peaministri töövisiidile Münchenisse. Sealhulgas minulegi, kuna olin kaasa võetud äridelegatsiooni koosseisus. Peaministri pingevaba kätlemine lennujaama VIP-tsoonis koos lühida tervitusega tõstis meeleolu. Paremaid aegu näinud ja värskest värvikorrast unistav kahe propelleriga (rendi?) lennumasin oli siiski sisemiselt tubli ning napilt kahe tunniga Oslos. Lennumasina kiirustamata vahetus SASi nooblima Boeingu vastu lisas olemisele jumet.

Väike nukrus hinges, vaatasin lennukiaknast pooleliolevat lennujaama suurt laiendamist. Tunnistus norralaste kasvavast lennuhuvist ja suurenevast külaliste arvust. Ja nii edasi Müncheni poole. Ametnikud eespool, ettevõtjad ikka saba pool. Sõit Baieri pealinna oli elamus. Sinised vilkurid, mustad BMWd ja Mercedesed, parv nauditavat slaalomit valdavaid motopolitseinikke, jalakäijad polnud loetud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles