Jaotusvõrk pakub alajaama rüüstajate tabamise eest vaevatasu

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alajaam.
Alajaam. Foto: Oliver Matkur/Postimees

Jaotusvõrk pakub täna öösel Viljandimaal Päraküla alajaama rüüstanud vargajõugu tabamiseni viiva informatsiooni eest 50 000 krooni vaevatasu.

Täna öösel rüüstati Viljandimaal Päraküla alajaama, põhjustades elektrikatkestuse ja tekitades Eesti Energia Jaotusvõrgule mitmekümne tuhande kroonini ulatuva kahju, kirjutab Sakala.

Rüüstajate tegevuse tõttu jäid mitmeks tunniks vooluta kaks selle alajaama toitel olevat majapidamist. Laamendajad oli lõhkunud trafoseadme ja selles olev õli valanud põrandale.

Politsei on alustanud rüüstamisjuhtumi uurimiseks kriminaalmenetluse. Maksimumkaristus selle kuriteo eest on viis aastat vanglat.


Viimati rüüstati Pärnu-, Viljandi- ja Tartumaal alajaamu eelmise aasta lõpul, kui kahju tehti kümnele jaamale. Et vargad olid toimetanud kõikide juhtumite puhul sama käekirja järgi, oli alust arvata, et tegemist oli ühe vargajõuguga.


Ka siis pakkus Jaotusvõrk jõugu tabamiseni viiva info eest vaevatasu, kuid saadud vihjed ei viinud kahjuks varaste kinnipidamiseni.


Jaotusvõrk palub inimestel valvas olla ning anda politseile või Eesti Energia rikketelefonil 1343 teada kahtlastest autodest ja inimestest, kes liiguvad ümber alajaamade. Igast vihjest võib varaste tabamisel kasu olla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles