Õed hindavad sügelust joonlauaga

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu ülikooli kliinikumi lastekirurgiaosakonna õed (vasakult) Marina Fenin ja Tatjana Oolo näitavad protseduuride toas joonlaua moodi skaalasid, mille abil nad paluvad lapsel või tema emal hinnata haavade paranemisel tekkivat valu ja sügelemist.
Tartu ülikooli kliinikumi lastekirurgiaosakonna õed (vasakult) Marina Fenin ja Tatjana Oolo näitavad protseduuride toas joonlaua moodi skaalasid, mille abil nad paluvad lapsel või tema emal hinnata haavade paranemisel tekkivat valu ja sügelemist. Foto: Kristjan Teedema

Lastekirurgiaosakonnas viibib põletushaavadega Jonas, kelle emast õnnetumat naist on raske leida. «Mul on veel kaks tütart, nemad olen suureks kasvatanud, midagi ei ole kunagi juhtunud, ja nüüd selline õnnetus,» räägib ema.

Aasta ja kahe kuune Jonas mängis köögipõrandal. Pliidil podises puder.

Ema, kelle nime me selles loos ei märgi, ütleb, et ta pööras vast hetkeks selja pliidi poole. Aga sellesama hetkega oli põngerjas jõudnud end jalule upitada ja tulise pudru endale kaela tõmmata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles