Seenior lõpetab gümnaasiumi

Elina Randoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülo Kana leidis kooli jaoks aega päästetöö kõrvalt. Asja lihtsustas see, et töögraafik näeb ette kolme vaba päeva pärast 24-tunnist vahetust, kui oli vaja tööajast kooli minna, siis alati lubati.
Ülo Kana leidis kooli jaoks aega päästetöö kõrvalt. Asja lihtsustas see, et töögraafik näeb ette kolme vaba päeva pärast 24-tunnist vahetust, kui oli vaja tööajast kooli minna, siis alati lubati. Foto: Margus Ansu

Kolmapäevahommikusel rivistusel Aleksandri tänava päästekomando õuel tegid töökaaslased Ülo Kanale suure aplausi. 68-aastane mees sai päev varem tehtud viimase eksami ja paari nädala pärast ootab gümnaasiumi lõpuaktus.

«Ega mul polnud sellist plaani, et lähen veel kooli, selles eas. Viiskümmend aastat on ju möödas koolis käimisest, rohkemgi,» muigas Kana, kes lõpetas põhikooli veel sel ajal, kui see kestis seitse aastat.

Toona tal keskkoolis edasiõppimise võimalust ei olnud, kaugõppesse aga ei võetud, sest olevat olnud liiga noor. Nüüd täiskasvanute gümnaasiumisse õppimisvõimaluste kohta küsima minnes ei olnud talle võõras mõte, kas ta nüüd ehk juba liiga vana ei ole. Ei olnud, võeti vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles