Andrus Karnau: pankuri paar lauset

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Karnau
Andrus Karnau Foto: Pm

Paarist hoolimatult pillatud lausest tõusis kiiresti üleriigiline skandaal. «Mitu lennukit tõuseb Haapsalust õhku? Mitu kruiisilaeva siit stardib?» ütles riigi suurima panga regioonijuht Egon Jekabson ajalehele Lääne Elu, kui põhjendas seda, miks valuutavahetus Haapsalu pangakontoris lõpeb.

Kaks lauset katkestasid Swedbanki juhatuse liikmete tavapärased töökoosolekud kui noaga lõigatult. Pankurite raskekahurvägi asus kaitsele. Palume vabandust!

Varasemast mäletan vaid üht sarnast juhtumist – kui Eesti Panga juht Ardo Hansson palus vabandust keskpankurite tegevuse pärast VEB panga nõuete ümber. Nüüd Swedbanki juht Priit Perens. Kui Swedbank suure kriisi eel pensionifondide raha oma korraldatud võlakirjaemissiooni toetuseks suunas või SEB võlakirjaostjad vihma käest räästa alla jättis, lahkusid pankurid püstipäi. Mõned inimesed jäid küll ametist ilma, aga see juhtus vaikselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles