Kirev seltskond tahab teha Eesti bobiajalugu

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti bobikoondisesse pürivad nii jõutõstja Harri Olak kui ka sõudeergomeetritreener Arnold Sanglepp.
Eesti bobikoondisesse pürivad nii jõutõstja Harri Olak kui ka sõudeergomeetritreener Arnold Sanglepp. Foto: Margus Ansu

«Sotši olümpiamänge vaadates mõtlesin, miks Eestil pole oma bobikelgumeeskonda. Kui siis sellise pakkumise oma meilipostkastist leidsin, mõtlesin kohe, et oleks väga huvitav osaleda,» rääkis 21-aastane Arnold Sanglepp, kellest võib peagi saada Eesti bobikelgumeeskonna liige. Juba vähem kui kahe nädala pärast saavad kõik bobitiimi kandideerijad oma sobivust tõestada ja ajaloolise projektina pannakse kokku Eesti esimene bobimeeskond.

Mais jõudis avalikkuse ette projekt, mille raames käis Tallinn Bobsleigh Club välja idee moodustada eestlastest koosnev bobimeeskond, mis juba 2018. aasta olümpiamängudel saaks rajale joosta. Ajaloolise projekti jaoks komplekteeritakse meeskonda üsna uudse lähenemisega, sest tiimiliikmed valitakse sooviavalduste saatjate hulgast. Nii laekuski loodava meeskonna mänedžerile Mauro Serrale 45 sooviavaldust, mille saatjad juuni keskel intervjuule kutsutakse.

Nende hulgas on ka 21-aastane Pärnust pärit sõudeergomeetri harrastusgrupi treener Sanglepp, kes peab oma võimalusi meeskonda pääseda üsna heaks. «Kui ennast kiita ja võtta arvesse füüsilised eeldused, peaks see olema üsna tõenäoline,» rääkis sõudmistaustaga Sanglepp. «Minu põhiala ei ole küll sada protsenti sprinterlik, seega see võib saada takistuseks, aga usun, et see pole liiga oluline. Sõudmine on sarnaselt bobikelgutamisega väga täpne ala, sest tuleb meeskonnaga koos tööd teha ja olla millimeetri pealt täpne, eksimisruumi on minimaalselt. Sõudjad on väga mitmekülgsed ja võivad joosta sprinti, teha suurte raskustega trenni ja olla ka pikal maal head,» loetles Sanglepp oma võimalikke eeliseid konkurentide ees.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles