Prokurör nõudis Kirbla noorte protsessil karme karistusi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lennart Rikk

Kümnetes kuritegudes süüdistatava 16 Kirbla noormehe kohtuprotsess jõudis teisipäeval Pärnu maakohtu Haapsalu kohtumajas kohtuvaidlusteni, mille käigus nõudis prokurör kohtualustele karme karistusi.

Lääne ringkonnaprokurör Indrek Kalda nõudis reaalset vangistust seitsmele noormehele. Nii peaks kokku 11 kuriteos süüdistatav Aigo Jürgens vanglas veetma seitse aastat, Rivo Jõgi sama kaua, Raigo Rehe aga veelgi kauem ehk koos varasemalt mõistetud karistusega ligi kaheksa aastat.

Raskete kehavigastuste tekitamises süüdistatavatele Kalle Kuklasele, Marko Mäenurmele ja Sigmar Sippile nõudis prokurör kuueaastast vangistust, Aigar Mõtile aga koos varem kandmata karistusosaga kahe aasta ja kaheksa kuu pikkust vangistust.

Ülejäänud kohtualustele nõudis prokurör leebemat karistust ning vanglasse nad süüdimõistva otsuse korral süüdistaja hinnangul minema ei peaks.

Kuna kohus läheb vahepeal puhkusele, leppisid menetluspooled kokku, et kohtuvaidlused jätkuvad kaitsjate kaitsekõnedega oktoobri lõpus.

Kirbla noorte süütegude arutamine on kohtus kestnud aastaid. Prokuratuur saatis algselt kohtu alla 17 noormeest, kuid üks neist on vahepeal surnud.

Prokurör süüdistab kohtualuseid 37 kuriteoepisoodis, sealhulgas vargustes, röövis, peksmises ja kelmustes, samuti raske tervisekahjustuse tekitamises ning väljapressimises.

Kuriteod on toime pandud 2004. aasta juulist 2007. aasta augustini, enamasti Kirblas, Lihulas ja Rõudes. Ka kohtualused ise on sealt kandist.

Koos süüdistatavate, kannatanute ja tunnistajatega tuli kohtul üle kuulata üle 80 inimese.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles