Ministeerium: kavandatavat Nabala kaitseala on juba vähendatud

Andres Einmann
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskkonnaministeeriumi asekantsler Marku Lamp.
Keskkonnaministeeriumi asekantsler Marku Lamp. Foto: Margus Ansu / Postimees

Keskkonnaministeeriumi asekantsleri Marku Lampi sõnul on kavandatava Nabala looduskaitseala pindala võrreldes algselt planeerituga vähendatud.

Marku Lamp ütles, et professor Kalev Sepp koostas mullu ekspertiisi Nabala looduskaitseala moodustamise põhjendatusele ja kavandatavate piirangute otstarbekusele.

«Ekspertiisis soovitas Sepp Nabala looduskaitseala pindalaks 5564 hektari asemel 4640 hektarit. Oleme selle soovitusega arvestanud ning praegu avalikustamisel oleva kaitseala moodustamise eelnõus on vähendatud pindala ehk 4663,7 hektarit,» märkis Lamp.

Eesti Teaduste Akadeemia juhatus esitas mais valitsusele soovituse peatada Nabala looduskaitse­ala loomine praegu taotletud piirides ja seada eesmärgiks saavutada kompromiss maardla kasutamise ja tegelikku kaitset vajavate loodusobjektide vahel.

Teaduste akadeemia juhatus viitas oma soovituses maaülikooli professori Kalev Sepa samale  ekspertiisile, märkis keskkonnaministeerium.

Keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus allkirjastas mullu detsembris käskkirja, millega algas Harju- ja Raplamaa piiril asuva Nabala looduskaitseala moodustamine, otsus tähendab seda, et piirkonda killustikukaevandusi rajada ei saa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles