Olev Remsu: Putin La Manche’i ääres

Olev Remsu
, kirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsusmaa president François Hollande pidas eile lauakõne Teise maailmasõja võitjariikide peade kohtumisel Normandias. Hollande’ist vasakul USA president Barack Obama ja Suurbritannia kuninganna Elizabeth II, paremal Taani kuninganna Margrethe II ja Venemaa president Vladimir Putin.
Prantsusmaa president François Hollande pidas eile lauakõne Teise maailmasõja võitjariikide peade kohtumisel Normandias. Hollande’ist vasakul USA president Barack Obama ja Suurbritannia kuninganna Elizabeth II, paremal Taani kuninganna Margrethe II ja Venemaa president Vladimir Putin. Foto: AFP/SCANPIX

Teinekord on sõdades midagi õilist ja mehist – sellist, millest lauldakse kangelas­eepostes.

Eestist eemal toimunud heitlustest on mind enim lummanud Normandia dessant, mis toimus eile 70 aastat tagasi. See oli hellenliku korrapära ja valguse võit germaani müstika ja hämaruse üle. Mõistuse võit tumedate instinktide üle. Intelligentsi võit propagandaluulude innul sõdivate robotite üle.

Just intelligence, luure- ja vastuluuretöö ongi mind D-päeva juures kõige enam kütkestanud. Kavalus oli üle kavalusest, ekspromttegevus inspiratsiooni ajel seljatas määrused-ettekirjutused, mängulisus võitis kuuleka allumise diktaatori käskudele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles