Kiiruskaamerad on tänavu fikseerinud ligi 34 000 kiiruseületamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõige rohkem registreeritakse kiiruseületamisi nende kohtades, kus piirkiirus on 70 kilomeetrit tunnis.
Kõige rohkem registreeritakse kiiruseületamisi nende kohtades, kus piirkiirus on 70 kilomeetrit tunnis. Foto: Priit Simson

Kiiruskaamerate andmete alusel on politsei selle aasta viie kuu jooksul saatnud välja 33 961 trahviteadet ja valdav osa trahvide suurus on 9 kuni 18 eurot.

Liiklusmenetlustalituse komissar Kaire Leet ütles BNSile, et kõige enam kiiruseületamisi registreeritakse jätkuvalt nende kohtades, kus piirkiirus on 70 kilomeetrit tunnis.

Varasemalt olid kaameratega kaetud vaid suured põhimaanteed nagu Tallinna-Tartu, Tallinna-Pärnu ja Tallinna-Narva, kuid möödunud aasta detsembri lõpus paigaldas maanteemet kaamerad Ääsmäe-Haapsalu-Rohuküla maanteele ning selle aasta märtsis lisandusid kaamerad ka Tallinna-Rapla-Türi, Tallinna-Saku-Laagri ja Tallinna-Rannamõisa-Kloogaranna teedele.

«Uued kaamerad toovad küll esialgu reeglina kaasa veidi suurenenud trahviteadete arvu, mis aga mõne aja möödudes hakkab langema, sest inimesed harjuvad uute kaameratega ja muudavad on seniseid sõiduharjumusi,» lausus Leet.

Politseikomissari sõnul pole mõistlik erinevate aastate statistikat omavahel võrrelda, sest kaamerate arv aastate lõikes on erinev ja kasvab pidevalt ning väga suurt rolli mängivad ilmastikuolud on samuti erinevad olnud. Ka ei saa omavahel võrrelda erinevaid maanteid, sest väga palju mõjutab trahviteadete arvu see, kas kaameraid on palju 70- või siis 50-kilomeetrise tunnikiiruse alades, sest nendes alades fikseeritakse ületamisi enim. 90 kilomeetrise tunnikiiruse alades fikseerivad kaamerad kommisari sõnul jälle vähem ületamisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles