Marju Lauristin,veel kord noor

Priit Pullerits
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodusel Toomemäel: Marju Lauristin neli päeva enne Brüsselisse sõitu: «Hotell on kinni pandud. Küll ma hakkama saan.»
Kodusel Toomemäel: Marju Lauristin neli päeva enne Brüsselisse sõitu: «Hotell on kinni pandud. Küll ma hakkama saan.» Foto: Margus Ansu

Üheksa aastat tagasi põlgas Tartu Ülikool ta liiga vanaks. Sel kevadel näitas ta aga kõigile, et on jätkuvalt naksakam kui enamik meestest poliitikasauruseid. Ja rahvas usub tema suutlikkusse, nagu sai näha üle-eelmisel nädalavahetusel.

Mõnikord on olmedetailid olulised. Ja kõnekad. Kui palusin eelmise nädala lõpus, kas äsja europarlamenti valitud Marju Lauristin (74), Tartu Ülikooli sotsiaalse kommunikatsiooni professor, leiab enne ärasõitu Brüsselisse võimaluse aru anda, mida ta järgnevail aastail ikka tegema ja kuidas elama hakkab, raalis ta peas paari sekundiga läbi oma kahe päeva plaanid ning teatas siis, et saame kokku... reede õhtul kell poole seitse. Siis on tal õppe- ja teadustöö vahelt veidike aega.

Ja ilmutaks ta siis pika nädala lõpus mingitki väsimusmärki! Ärge lootkegi. Ju ta ei saagi väsida, kui tööd ja kohustused, millega tuleb ühele poole jõuda enne, kui ta neli päeva hiljem Brüsselisse peab lendama, täidavad ka enamiku tema nädalavahetusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles