Üksainus otsustav sekund

Priit Pullerits
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riskantne argitöö: Kaido Keerdo puhastamas Liibüat surmavast laskemoonast. Vaid mõni nädal enne traagilist õnnetust.
Riskantne argitöö: Kaido Keerdo puhastamas Liibüat surmavast laskemoonast. Vaid mõni nädal enne traagilist õnnetust. Foto: Marcus Q. Rhinelander

Kaks aastat tagasi sattus noor tubli eesti mees Liibüas juhuslikult ohtlikku olukorda. Ta tahtis anda endast parima. Nagu alati.

Kuu aega tagasi, lugedes suurest Ameerika ajakirjast, kui hullupööra suureks turvakompaniiks on kasvanud Eestiski tegutsev G4S – maailma politseinikuks, nagu pikk ja põhjalik kirjutis väidab –, leidsin sealt ootamatu infokillu.

Loo autor William Langewiesche kirjeldab Vanity Fairis, kuidas ta sattus Lõuna-Sudaanis reporteritööd tehes elama plokkidele tõstetud tillukesse majja, kus linoleumiga kaetud longus põrandal polnud muud kui kitsas voodi sääsevõrgu all, laud, tool, riiul, väike külmik ja kraanikauss, plärisev õhukonditsioneer ja külma veega dušš. Ja siis tulid need ootamatud laused:

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles