Naine pussitas teda aastaid peksnud abikaasa surnuks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Galina ja tema abikaasa kodumaja Tallinna külje all Harku vallas Laabi külas, kus naine tappis 25. juulil vägivaldse abikaasa.
Galina ja tema abikaasa kodumaja Tallinna külje all Harku vallas Laabi külas, kus naine tappis 25. juulil vägivaldse abikaasa. Foto: Liis Treimann

Aastaid mehe peksu kannatanud 48-aastane Galina pussitas jaanipäeva-järgsel päeval Tallinna külje all Harju vallas Laabi külas surnuks oma purjus ja vägivaldse abikaasa.

Mis täpselt tol õnnetul päeval juhtus, kõhnuke, lühikesekasvuline ja heledapäine Galina rääkida ei soovinud. Ta mainis Postimehele vaid, et tegu oli enesekaitsega. «Oleksin pidanud temast ammu lahutama,» tõdes naine, käed värisemas.

Galina, kellel on kaks last ja väike lapselaps, kutsus pärast veretööd ise politsei. Prokurör naise vahistamist vajalikuks ei pidanud. Kui Galina kohtus tapmise eest süüdi mõistetakse, võib teda oodata kuni 15-aastane vangistus.

Külas polnud kellelegi saladus, milline olukord Galina ja tema 46-aastase mehe kodus valitses. Naabrinaine Darja sõnul on Galina ise karsklane ja hoidis pidudest eemale, kuid tema lühikest kasvu kõhn abikaasa sai alkoholist nii julgust kui enesekindlust ning peksis naist pidevalt, muu hulgas ka taburetiga, kui just viinaravil ei olnud.

Galina lugu pole sugugi erandlik. Harku naistevangla sotsiaalosakonna juhataja Christel Punn märkis, et enamik naistest, kes Harku vanglas tapmise eest karistust kannavad, on tapnud oma abikaasa või elukaaslase.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles