Tšižikov: ühe tõlgenduse järgi olen Rahvaliidu juht nüüd mina

Veiko Pesur
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ingvar Tšižikov
Ingvar Tšižikov Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Eelmisel reedel Harju maakohtu otsusega Rahvaliidu aseesimeheks ennistatud Ingvar Tšižikov on praegu ainus erakonna juhatuse liige, kelle on paika pannud erakonna kongress ning ta peab võimalikuks, et on seepärast ka sisuliselt nüüd erakonna juht.


Tšižikovi sõnul on ta kohtuotsuse valguses praegu ainukene kongressi poolt nimetatud aseesimees. «Kuna ei ole esimeest, ega aseesimehi rohkem, siis peaksin praegu mina sisuliselt olema selle kohtuotsuse järgi Rahvaliidu juht. Sest Sirendi on ajutine juht, kelle pani paika volikogu,» rääkis Tšižikov.

Ta täpsustas kohe, et see on tema esialgne tõlgendus. «Kuid see võib ka teisiti olla. Sain ka ise otsusest alles üsna hiljuti teada ja ei ole jõudnud teistega sellest rääkida,» möönis ta.

Tšižikov lisas, et nüüd on mul võimalus kandideerida erakorralisel kongressil erakonna esimehe kohale. «Laupäevasel kongressil olen kindlasti kohal ja põhimõtteliselt peaksin erakonna esimehe kõne pidama seal lausa mina.»

Veel oli tal hea meel, et inimesed ei ole usku Rahvaliitu kaotanud ning lubas, et erakond tõuseb ning saab kevadistel riigikogu valimistel 10-20 kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles