Edgar Valteri maailm

Jaanika Palm
, lastekirjanduse uurija
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimest korda sai rääkiv kaltsunukk Sipsik lastele tuttavaks ajakirja Täheke 1961. aasta juuninumbris. 
30 aasta jooksul joonistas Valter teda üha uuesti ja uuesti.
Esimest korda sai rääkiv kaltsunukk Sipsik lastele tuttavaks ajakirja Täheke 1961. aasta juuninumbris. 30 aasta jooksul joonistas Valter teda üha uuesti ja uuesti. Foto: Tammerraamat

Oluline ja mõjukas osa meie lastekirjanduse ajaloost sai kaante vahele.

Ilmselt ei leidu tervel Eestimaal ainsatki inimest, kes Edgar Valteri nime või tema loomingut ei teaks. On ju Arabella, Krõll, Sipsik, naksitrallid ja paljud teised menukate lasteraamatute tegelased saanud visuaalselt tajutava kuju just temalt.

Hiljuti välja antud mahukas ja suureformaadiline raamat teeb tänulikku tööd: koondab ühe meie tuntuma ja viljakama lasteraamatukunstniku aastail 1948–2005 ilmunud illustratsioone, kutsudes meid meenutama ja taasavastama. Sarnane kujundus, värvigamma ja formaat seob teose raamatuga «Ilon Wiklandi maailm» (Tammerraamat, 2007), andes nõnda lootust suisa meie lasteraamatukunstnikke käsitlevale sarjale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles