Üleminek improvisatsioonilt süsteemile

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poolkaitsja Ilja Antonov (vasakul) on seniste mängudega teeninud peatreener Magnus Pehrssoni usalduse.
Poolkaitsja Ilja Antonov (vasakul) on seniste mängudega teeninud peatreener Magnus Pehrssoni usalduse. Foto: Tairo Lutter

Eesti koondis lõpetas viiemängulise seeria 2:1 võiduga Tadžikistani üle.

Septembris EM-valiksarja alustav Eesti jalgpallikoondis lõpetas laupäeval rootslasest juhendaja Magnus Pehrssoni käe all viiemängulise tsükli 2:1 võiduga Tadžikistani üle. Nii peatreener kui ka kapten Ragnar Klavan tunnistasid, et nende matšidega on koondises toimunud edasiminek, kuid 8. septembril peetava esimese valikmängu eel on veel vaid üks maavõistlusmäng: neli päeva varem minnakse vastamisi Rootsiga.

Eelmises kolmes valiksarjas Eesti koondist juhendanud Tarmo Rüütli käe all oli rahvus­esinduses rohkem rõhku pandud loomingulisusele ja improvisatsioonile, nüüd on aga enam keskendatud taustainfole ja mängijate igapäevaste tegemiste jälgimisele. Seega üritatakse tegutseda süsteemsemalt ja konkreetse plaani järgi. Kuna jalgpallis ühtegi garantiid teadupärast pole, ei saa väita, et üks lähenemine oleks õigem kui teine. Lihtsalt praegu on koondises võetud selline suund ja vastavalt sellele lõppenud viies kohtumises ja märtsi alguses Gibraltariga kohtudes ka tegutseti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles