Sotsid: Savisaar salastas linnavalitsuse lähetuskäskkirjad

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX
Tallinna linnapea Edgar Savisaare allkirjastatud lähetuskäskkirjad on alates maikuust salastatud, mistõttu pöördub Tallinna linnavolikogu sotsiaaldemokraatide fraktsioon maavanema ja õiguskantsleri poole.
Salastatud lähetuskäskkirjade tõttu puudub linlastel informatsioon, mida maksumaksja raha eest linnavalitsuse esindajad komandeeringul olles ajavad, teatas sotside esindaja.
 
«Linnavalitsuse kohus on olla avatud nii oma otsustes kui tegevuses,» ütles linnavolikogu sotsiaaldemokraadist revisjonikomisjoni esimees Hanno Matto. «Teenistujate lähetuse info peab olema avalik, et tagada demokraatlik kontrollmehhanism linnavalitsuse tegevuse üle.»
 
Linnapea Edgar Savisaar seisis vastakuti korruptsiooniohtliku olukorraga talvel, kui volinikud nõudsid aru Sotši Olümpia külastuse kohta, mis vormistati küll linna makstud komandeeringuks, kuid lähetuse sisuline pool jäi varjatuks.
 
«Ootus oli, et linnapea asub juurutama Tallinna tippjuhtkonna esindusfunktsioonide strateegiat tagamaks eesmärgistatud ja läbipaistev lähetuste kord linnas. Tegelikkuses asuti salastama lähetuskäskkirju, mis viib meid sammu lähemale endisele sovjetiajale, mil nomenklatuur ei olnud aruandekohuslane kellegi ees,» imestas Matto.
 
«Kutsun linnapead jätkuvalt hoidma lähetuskäskkirjad avalikud,» lisas revisjonikomisjoni esimees.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles