Kindral David Petraeus ennustab intensiivsemat sõjategevust Afganistanis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kindral David Petraeus
Kindral David Petraeus Foto: SCANPIX

Hiljuti Afganistani USA üksuste juhiks saanud Petraeus hoiatas, et lähiajal võib sõjategevus muutuda Afganistanis karmimaks, kuna läheb veel aastaid, enne kui Afganistani julgeolekujõud suudavad riigi oma kontrolli alla võtta.

Kindral Petraeus ütles, et kuigi koalitsiooniväed on sel aastal mitmetes paikades edukad olnud, tuleb valmis olla veelgi raskemaks võitluseks Talibani mässuliste vastu. Vägivald võib tema sõnul suureneda, kui islamistid hakkavad NATO vastupanu kontrollima, vahendab Telegraph.

«Mul on tunne, et karmid võitlused jätkuvad,» ütles Petraeus kurvalt. «Kui meie ja meie Afganistani partnerite väed on raskes olukorras, on meie moraalne kohustus teha kõikvõimalik, et neid sellest päästa,» lubab kindral.

Petraeus nõustus oma eelkäijaga, et kõige olulisem on vältida tsiviilisikute hukkumist sõjalistes operatsioonides.

Kindral lubas hakata ka tegutsema selle nimel, et saaks hakata USA vägesid Afganistanist välja tooma. «Me ei saa sinna igavesti jääda,» ütles Petraeus. Samas ei lubanud mees, et president Obama poolt väljapakutud tähtaeg (2011. aasta) lõplik on.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles