Soome uus peaminister kiitis Eesti edu eurotsooniga liitumisel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Andrus Ansip pressikonverentsil koos Soome ametiõe Mari Kiviniemiga.
Peaminister Andrus Ansip pressikonverentsil koos Soome ametiõe Mari Kiviniemiga. Foto: Raigo Pajula

Täna Tallinna külastanud Soome uus peaminister Mari Kiviniemi andis edasi põhjanaabrite õnnitlussõnad Eesti peatse liitumise puhul eurotsooniga ning märkis, et kavatseb jätkata eelkäija Matti Vanhaneni tööd Eesti ja Soome vaheliste eeskujulike suhete hoidmisel.

«Eestis on alati väga tore viibida, olen Tallinnas käinud loomulikult väga mitmeid kordi nii poliitiku kui ka turistina ja ka täna oli väga meeldiv siia tulla,» ütles eelmisel nädalal peaministriks tõusnud Kiviniemi ühisel pressikonverentsil Eesti ametivenna Andrus Ansipiga.

Kiviniemi kiitis Eesti tublit tööd viimastel aastatel Euroopa ühisvaluuta ülevõtmiseks vajalike Maastrichti kriteeriumide täitmisel.

Mõlemad peaministrid kinnitasid, et Eesti ja Soome toetavad Euroopa Liidu majanduspoliitika koordineerimise tugevdamist, mis on homme algava Belgia eesistumisperioodi ilmselt üks peamisi eesmärke.

Samuti on kavas jätkata koostööd Euroopa digitaalse siseturu loomisel, mille eestvedajate seas on nii Eesti kui Soome.

Ansip nentis, et Eesti majandus on suuresti sõltuv arengutest Soomes.

«Nagu me kõik teame, on Eestil ja Soomel läbi aegade olnud väga tihedad sidemed – Soome on üks suurimaid välisinvesteeringute tegijaid Eesti majandusse, Soome on Eesti suurim kaubanduspartner,» tõi ta välja tiheda koostöö järelmeid.

Uuel aastal muutuvad need suhted veelgi lihtsamaks ja ladusamaks, kuna siis on Eesti ja Soome koos ka eurotsoonis ning majanduskoostöö- ja arenguorganisatsioonis OECD, tõdes Ansip.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles