Üle 50 Tallinna kooli ootab laulupeolisi öömajale

Maria Joost
, praktikant
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laulupidu.
Laulupidu. Foto: Tairo Lutter

Vähem kui kuu aja pärast täitub Tallinn laulu-ja tantsupeolistega, kes igast Eestimaa servast pealinna sõidavad. Ettevalmistused  piduliste toitlustamiseks ja majutamiseks käivad hoogsalt.

Hetkel selgitatakse välja esinejate täpne arv ning tihe töö käib ka Kalevi staadioni ja Lauluväljaku planeerimisel. «Töö lõppu ei paista,» sõnas laulu-ja tantsupeo teabejuht Sten Weidebaum.

Hommiku- ja õhtusööki serveeritakse koolimajades, lõunat pakutakse aga nii Kalevi staadionil kui ka lauluväljakul, kuhu on selleks ajaks üles ehitatud suured väliköögid. Kalevi staadion väliköök asub Kalevi spordihallis. Tallinna Lauluväljaku söökla ehitatakse Eesti Näituste alale ning sinna mahub korraga sööma 2000 peolist.

Lõunasöögiks serveeritakse Felixi poolt nelja erinevat laulupeosuppi, mille kõrvale pakub Eesti Pagar leiba ja saia ning magustoiduks saavad pidulised Premia poolt jäätist, kohukest või jogurtit. Taimetoitlastele erimenüüd ei ole. «Kuna kahe tunniga on vaja ära toita 10 000 inimest, siis ei ole see logistiliselt lihtsalt mõeldav,» kommenteeris Weidebaum ning lisas, et siiski on igaühel, kes ei soovi või ei saa midagi pakutavast süüa, võimalus oma toidumoon kaasa võtta.

Piduliste majutamine jääb nagu ikka koolimajade hooleks. Hetkel on kindlad majutajad 54 kooli, kuid kuna osalejate täpne arv on alles väljaselgitamisel, siis võib see number muutuda. Mõni kool on ka tagavaraks. «Näiteks Prantsuse Lütseum on meil reservis, sest seal puuduvad pesemisevõimalused,» ütles laulu-ja tantsupeo majutusjuht Andres Vakra. «Teen kummarduse kõikide koolide kollektiividele, kes on alati hea meelega vastu tulnud ja laulupeolisi majutanud.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles