Heidi Paabort: eelistagem inimesi, mitte paberit

Heidi Paabort
, Eesti Avatud Noortekeskuste Ühenduse tegevjuht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heidi Paabort
Heidi Paabort Foto: Erakogu

Tallinn soovib muuta oma noortekeskuste juhtimist: lõpetatakse pealinna noorsootöö keskuse tegevus ja iga noortekeskus hakkab kuuluma oma linnaosa valitsuse alla. Kas need muudatused on aga korralikult ette valmistatud ja noortekeskuste töötajad piisavalt kaasatud?

Avalikkuses on räägitud kartusest, et ümberkorraldus toob kaasa noortekeskuste muutumise poliitiliselt manipuleeritavateks. Noortekeskuse avatud töö toimimispõhimõte ütleb selgelt: «Avatud noorsootöö on noortele arendavaks tegevuseks tingimuste loomise viis, seadmata eeltingimusi nende tõekspidamistele, võimetele, oskustele, teadmistele ja rahalistele võimalustele.» Seega, noortekeskused on apoliitilised. 116 noortekeskust, sh Tallinna noortekeskused, on seda kinnitanud Eesti Avatud Noortekeskuste Ühenduse (Eesti ANK) kaudu. Tuleb väga tõsiselt suhtuda igasse signaali, mis annab vastupidise info. Eesti ANK taunib kindlasti ühemõtteliselt noortekeskuste muutumist poliitilise võitluse vahendiks.

Noortekeskused, mis on loodud koos noortega ja noorte poolt, peavad jääma igas piirkonnas omanäoliseks. Keskuste sisu loovad noored. On väga oluline, kuidas pealinna uut noortekeskuste korraldust sisuga täidetakse. Sisu aidanuks sõnastada inimesed, kes on töötanud pea kümme aastat  Tallinna noorsootöö keskuses. Meedias kirjutatu põhjal on aga selgunud, et neid ei ole muudatustesse kaasatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles