Peeter Raudsik: ajateenija ja auk

Peeter Raudsik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Raudsik
Peeter Raudsik Foto: Erakogu

Ikka ja jälle kerkib üles küsimus ajateenistuse pikkuse kohta. Kaitseressursside ameti korraldatava küsitluse järgi arvas eelmisel aastal juba kaks kolmandikku värsketest reservistidest, et teenistus võiks olla lühem ja intensiivsem.

Paraku pole lühem ajateenistus praeguste väljaõppetsüklitega kuidagi ühildatav, kuna sellisel juhul saaksime parima tahtmise korral vaid üsna kesise väljaõppega reservis olevad jao- ja rühmaülemad.

Kaheksakuuline ajateenistus koosneb põhimõtteliselt järgnevatest osadest. Kõigepealt on kolm kuud baaskursust. Õpitakse relvi tundma, paelu siduma ja ühte sammu käima. Sügisel ajateenistusse kutsutud annavad oma sõdurivande detsembris ära ja lähevad jõuluks koju. Jaanuaris tullakse vilununa tagasi ning algab jaokursus. Varem selgeks õpitud üksikvõitleja oskused liidetakse kokku. Üheksameheline üksus on paari kuu möödudes valmis ülesandeid täitma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles