Sotsid toetavad omavalitsusreformi edasi menetlemist

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Repro

Sotsiaaldemokraadid toetasid riigikogus omavalitsuskorralduse reformi seaduse eelnõu edasist menetlemist, et käivitada koos omavalitsustega laiem debatt vajalike muudatuste üle.

«Omavalitsusreform koos riigi halduskorralduse reformiga on möödapääsmatu. Muutused on vajalikud, muutusteks on valmis ka ühiskond ja seega on väärt iga pingutus, mis tehakse tõhusama halduskorralduse suunas,» põhjendas Neeme Suur.

Sotsiaaldemokraadid toetavad Suure kinnitusel sisulist arutelu reformi üle, aga mitte Isamaa ja Res Publica Liidu esitatud eelnõu tema praegusel kujul.

Endise regionaalministri Siim Kiisleri pakutud reformikava suurimaks puuduseks pidas ta soovi määrata esmalt omavalitsuste suurus ja alles siis panna paika nende ülesanded ja rahastamispõhimõtted. Samuti ignoreerib eelnõu omavalitsuste koostööd ja kohalikku demokraatiat ning killustab ülesanded, mida senini on täidetud maakonna tasemel, lisas Suur.

«Tuleb tunnistada, et hulk tööd on tehtud ja hulk tööd on veel ees. Sellisel viisil ei leia see eelnõu aga kindlasti rakendamist,» ütles Suur.

Sotsiaaldemokraadid peavad vastutustundliku ja hästi läbimõeldud halduskorraldusliku reformi elluviimist hädavajalikuks. Valitsuskoalitsioon on asunud välja töötama omavalitsuste funktsionaalsusele tuginevat haldusreformi mudelit, mis peab valmima 2015. aastaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles