Petraeus pälvis senati üksmeelse toetuse

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kindral David Petraeus.
Kindral David Petraeus. Foto: SCANPIX

Nii NATO liitlasvägesid kui ka USA vägesid Afganistanis hakkab juhtima kindral David Petraeus, keda Ühendriikide parlamendi ülemkoda üksmeelselt toetas.

Kõik 99 senaatorit leidsid, et just Iraagi sõjas läbimurde toonud Petraeus peab vägede juhtimise enda kätte võtma, mille järel nimetas Ühendriikide armee Petraeusi ka ametisse, vahendas uudisteagentuur AFP.

Seni vägesid juhatanud kindral Stanley McChrystal sunniti möödunud nädalal NATO liitlasvägede juhataja kohalt tagasi astuma, kuna ta kritiseeris ajakirjas Rolling Stone mitmeid Ühendriikide presidendi Barack Obama administratsiooni liikmeid ning ka presidenti ennast.

Petraeuse hinnangul võib sõjategevus muutuda Afganistanis karmimaks, kuna läheb veel aastaid, enne kui Afganistani julgeolekujõud suudavad riigi oma kontrolli alla võtta. Samas on kindral kinnitanud, et toetab senist Ühendriikide strateegiat, kuid lubas kontrollida, kuidas seda ellu viiakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles