Fotod: Ülenurmel valiti taas Eesti kauneimad vissid

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna valiti Eesti Põllumajandusmuuseumis järjekorras juba 25ndat korda Eesti kauneim viss.

Konkursi «Viss 2014» võitja kuulutati välja kahes kategoorias: Eesti holsteini tõugu lehmade hulgast kuulutati võitjaks AS Tartu Agro lehm Lindi Red ning Eesti punast tõugu lehmade seast valiti kõige kaunimaks OÜ Kuustemäe lehm Muda.

Eesti Tõuloomakasvatajate Ühistu esimees Tanel Bulitko selgitas, et looma juures hinnatakse tema kehaehitust ja –tüüpi, jalgu, looma liikumist, udarat ning ka esitlust. «Mõni lehm on väga ilus, aga kui ta on hästi reibas ja tahab ringi joosta, siis ta saab mõned miinuspunktid. Peab olema kompaktne ja korrektne lehm,» lisas ta.

Lindi paistis Bulitko sõnul teiste seast silma oma suuruse ja hea liikuvuse poolest, samas kui punast tõugu lehmade hulgas oli esikohale tulisem heitlus. «Kuid kuna Muda on viis korda poeginud ja näeb superhea välja, siis läks võit talle,» märkis Bulitko.

Kokku osales tänavusel konkursil 110 lehma 31st ettevõttest.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles