Aerulaual laineid püüdmas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sild mis sild, ilus ja kumer: purjelaudur Maarja Kivistik fännab aerulaual võimlemist.
Sild mis sild, ilus ja kumer: purjelaudur Maarja Kivistik fännab aerulaual võimlemist. Foto: Erakogu

Mäletan, et esimest korda nägin neid laudu merevees kasutatuna viis aastat tagasi. Toona ei osanud arvatagi, et peagi saab noil laudadel sõitmisest Eestis üha populaarsem vaba aja veetmise viis.

Aerusurf, teisisõnu SUP (stand up paddleboarding – toim) ei küsi harrastamiseks vanust, kogemust ega oskusi, samuti ei vaja ilmtingimata lainet. Küll aga tuleb arvestada ilmastikuga. Minu esimesed proovikorrad Pirital läksid täitsa aia taha: ma ei osanud aerulaual püsti püsida, mis sest, et laineid justkui polnudki. Eks väike veekartus mängis oma osa, rannast väga kaugele ei tükkinud (ja polnud vajagi).

Pelgalt käte jõul edasiliikumine, samal ajal püüdlikult ülejäänud kehaga tasakaalu hoides, võib tunduda lihtne, kuid tegelikult annab see kena koormuse lihastele, kaasates eriti kõhulihased. Lõpuks tundus palju lihtsam kaksiratsi üle laua istuda ning rahulikult sõuda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles