Talu, kus saab alpakasid näha

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alpakad on kaamellaste sugukonda kuuluvad loomad, kelle vill on siidi ja kašmiiri kõrval üks hinnatumaid.
Alpakad on kaamellaste sugukonda kuuluvad loomad, kelle vill on siidi ja kašmiiri kõrval üks hinnatumaid. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Kui Tallinna-Pärnu maanteelt Arest Paide poole keerata, on varsti pärast Aret alpakakasvatuse silt, mis suunab tulijad vasakut kätt 1,7 kilomeetri kaugusel asuvasse Kännu tallu. Seal peavad turismitalu Kaja Varmison ja Kai Ødegårdstuen, kes oskavad külalistega suhelda nii eesti, inglise, saksa kui ka norra keeles. Kai on norrakas, kes koos eestlanna Kajaga kolm aastat tagasi Eestisse kolis.

Alpakad on kaamellaste sugukonda kuuluvad uudishimulikud, intelligentsed, tähelepanelikud ja õrnad loomad, kelle vill on siidi ja kašmiiri kõrval üks hinnatumaid kiude maailmas. Kännu talus on 19 Huacaya ja üks Suri liiki kuuluv alpaka, viimase tunneb ära pika rippuva loki järgi.

Nagu inimestelgi, on loomade iseloom erinev. Kõige rohkem on inimestega harjunud kaks siin sündinud emaslooma, kõige umbusklikum on 12-aastane Peruus sündinud emane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles