Briti välisminister loodab edu Afganistanis nelja aasta jooksul

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti sõdurid Afganistanis.
Briti sõdurid Afganistanis. Foto: SCANPIX

Suurbritannia välisminister William Hague avaldas lootust, et Afganistani enda julgeolekujõud võtavad koalitsioonivägedelt kontrolli 2014. aastaks.

«Me oleme pühendunud, et afgaanid saaksid teha oma sõjalisi operatsioone ja tagada turvalisuse, kuid see võtab aega. Aga ma oleksin väga üllatunud, kui seda ei juhtuks 2014. aastaks,» lisas Hague uudisteagentuuri AFP vahendusel.

Suurbritannia on läkitanud Afganistani USA järel suuruselt teise väekontingendi ehk 9500 sõdurit. Koos eestlastega selle riigi ühes kriitilisemas Helmandi provintsis teeniv Suurbritannia on seal kaotanud 309 sõdurit.

Suurbritannia konservatiividest ja liberaalidest koosnev koalitsioonivalitsus pole seadnud kindlat tähtaega, millal väed välja viiakse. Peaminister David Cameron on aga vihjanud, et sooviks sõdurite naasmist enne järgmisi korralisi üldvalimisi 2015. aastal.

«Loomulikult ta loodab, kõik loodaksid, et Suurbritannia väed tulevad koju,» kommenteeris Hague. «Samas ta (Cameron) rõhutas, et ei pane paika ajakava, mis juhtub paari järgmise aasta jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles