Täna mälestatakse juuniküüditamise ohvreid

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna mälestatakse Eestis 1941. aasta juuniküüditamise ohvreid.

Tallinnas Lindamäel kell 12 algaval mälestustseremoonial peab kõne riigikogu esimees Eiki Nestor ning palvuse viib läbi EELK piiskop Einar Soone. Linda kuju jalamile asetavad pärjad presidendi käsundusohvitser, riigikogu esimees Eiki Nestor, peaminister Taavi Rõivas, kaitseväe peastaabi ülem mereväekapten Igor Schvede ja Kaitseliidu peastaabi ülem kolonel Ilmar Tamm, Tallinna abilinnapea Mihhail Kõlvart, diplomaatilise korpuse vanem, Iirimaa suursaadik Peter McIvor, Eesti Memento Liidu juhatuse esimees Leo Õispuu ja teised.

Lisaks Lindamäel toimuvale korraldavad Tallinnas erinevaid mälestusüritusi ka kodanikuühendused. Kell 16 avatakse Noblessneri valukojas näitus «Inimõigustest nõukogude ühiskonnas» ning Eesti küüditamislugude kaart, kuhu on võimalik märkida oma perekonna küüditamise koht. Samas kogutakse algatuse Kogu Me Lugu raames inimeste lugusid küüditamisest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles