Tallinnasse saabusid Prantsuse mereväe õppelaevad

Andres Einmann
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse mereväe õppelaevad Panthère ja Chacal Tallinna sadamas.
Prantsuse mereväe õppelaevad Panthère ja Chacal Tallinna sadamas. Foto: Kaitsevägi

Tallinnasse saabusid sel nädalal ligi kuu aega kestva merepraktika raamesPrantsuse mereväe õppelaevad Panthère ja Chacal.

Tallinna Vanasadamas peatuvate õppelaevade pardal omandavad kadetid praktilise meresõidukogemuse ja navigeerimisoskused, teatas kaitsevägi.

Laevade komandörid leitnant Manuel Bienvenu ja leitnant Romain Rosell tegid saabudes traditsioonilise viisakusvisiidi Tallinna linnavalitsusse ja kohtusid mereväe ülema mereväekapten Sten Sepperiga.

Kadetid, nende juhendajad ja laevade meeskonnad saabusid Tallinnasse kolmapäeval, neljapäeval tutvusid kadetid NATO küberkaitsekeskusega. Lisaks väljaõppeprogrammile on kadettidel vabal ajal võimalus külastada ka Tallinna vaatamisväärsusi.

Bretagnes, Lanveoc-Poulmicis asuva Prantsuse mereväeakadeemia õppelaevade kodusadam on Bresti mereväebaas. Leopard-klassi laevad võeti Prantsuse mereväes kasutusele 1982. aastal ja nende meeskond koosneb reeglina kuni 20 kadetist koos instruktorite ja  tegevväelasest ohvitseridega. Enne kodusadamasse naasmist läbivad laevade  meeskonnad merepraktika viimase osa Läänemerel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles