Reformierakond: on aeg asuda praaki parandama

Veiko Pesur
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reformierakonna peasekretär Kristen Michal
Reformierakonna peasekretär Kristen Michal Foto: Peeter Langovits

Reformierakonna peasekretär Kristen Michal tunnistas, et riigikogul ei olnud monopolide hinnapiirangute kehtestamise seadust ultimatiivsuse tõttu rahulikult arutada ning nüüd on aeg silte kleepimata praaki parandada.


Michal märkis, et Reformierakonna arvates on tarbijate kaitsmine monopolide eest oluline teema ja sellega tuleb edasi töötada, leides lahenduse, mis ei ole põhiseadusega vastuolus ning kaitseb tarbijate huve kommunaalteenuste õiglase hinna osas.

Ta lisas, et erakond mõistab kahtlemata presidendi otsust ning Reformierakonna fraktsioon tõstatas samu küsimusi korduvalt ja tõsiselt kuni eelnõu lõpphääletuseni välja.

«Isamaa ja Res Publica Liit ütles meile, et tollased õiguskantsleri küsimused vee hinna regulatsioonide küsimustes ei ole tõsiseltvõetavad ning Urmas Reinsalu ja Ken-Marti Vaher on paremate teadmistega. Kahjuks ei olnud tollal võimalik ka rahulik arutelu, sest kõik monopolide seadusega seonduv oli ultimatiivne - et kas olete seaduse poolt või olete rahavõimu esindajad,» selgitas Michal.

Tema sõnul on nüüd aeg loobuda sildistavast ja süüdistavast toonist ja asuda seaduses kiirustamisest tingitud praaki parandama, seekord rahulikult ja silte kleepimata. «Reformierakond on presidendi ja õiguskantsleri küsimustega päri ja neid arvestades tuleks ka seadus suvel ära parandada.»

Toomas Hendrik Ilves jättis eile välja kuulutamata riigikogus 17. juunil 2010 vastu võetud «Monopolidele hinnapiirangute kehtestamise seaduse», sest seadus läheb praegusel kujul vastuollu põhiseadusega ega taga tarbijate kaitset põhiseaduses nõutud määral.

Mart Laar teatas vastuseks presidendi otsusele, et tal on väga kahju, et seadus jäi välja kuulutamata ning ta pidas vajalikuks kutsuda riigikogu seaduse vastuvõtmiseks kiiresti kokku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles